Международен фестивал за млади изпълнители – песен и танц „Дъга над Клептуза“

201813Пет
/07
15Нед
/07
Велинград (карта)

Заповядайте във Велинград от 13-ти до 15-ти юли за Девети международен фестивал за млади изпълнители – песен и танц „Дъга над Клептуза“. Фестивала е с конкурсен характер и с различни възрастови групи в различните конкурсни раздели. Участниците ще се състезават в раздели:  вокални изпълнители( индивидуални изпълнители, дуети и вокални групи); хореография – характерен танц, съвременен танц и улични стилове (STREET DANCE).

Целите на фестивала са: издирване и предоставяне на сцена на млади таланти от цял свят, които представят своята музикална  култура, танцово изкуство и традиции; утвърждаване на Велинград като фестивален център и прерастването му във фестивал на изкуствата; създаване на приятелски отношения между деца с различна етническа и религиозна принадлежност; стимулиране изявите на деца със специални образователни потребности .

Организатори на фестивала са Община Велинград, ЦПЛР-Обединен Детски Комплекс, ДЮВИШ «ЗВЪНЧЕ», ВГ „КАРАОКЕ” към читалище  „Отец Паисий-1893” и Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите.

Подобни събития
Разгледайте