Киномания – Страст и очарование на френските филми

2018Неопределена през
Ноември
София, НДК

За 31 години от съществуването си фестивалът се наложи като чакано събитие, което има своята вярна публика.
В програмата тази година са включени 50 заглавия, обединяващи едни от най-силните и стойностни филми от световното кино, излезли през последните две години, които не са показвани в България.
Селекцията е изключително прецизна, като всяка година форматът се надгражда, за да остане атрактивен за зрителите. КИНОМАНИЯ не търси дефиниция. Тя е онова време всеки ноември, когато се докосваш до многото лица на киното. Всяко влизане в салона е запомнящо се ново изживяване.
Събитието е атрактивно, защото предлага:

• Горещи заглавия от световните кинофестивали
• Най-доброто, най-интересното и най-провокативното, произведено през годината
• Многото лица на Киномания – хитови заглавия, златни класики, детско кино, кулинарни и музикални филми, автобиографични и документални прожекции, фестивал на френското кино
• Прецизна селекция на заглавия от гледна точка качество на продукта и зрителския интерес.
През 2017 г. киносъбитието дава възможност и за онлайн запазване на билети.

Качествено френско кино на Киномания 2017

На 16 ноември /четвъртък/ ви каним в „ПЕТЪК“„ за да дадем начало на филмовия маратон с откриващото парти, което ще си спретнем! Музика и филми за душата… само за ценители, точно като теб!
Музика: Krassimir Moskov
Врати: 18:00
Начало: 22:00
Вход: Името на любимия ти филм.

Фестивалът на френския филм е част от програмата за седма поредна година Страстта и характерното очарование на френските филми ще зарадват зрителите на тазгодишната Киномания. Началото ще даде „Прекратяване на огъня” на 17 ноември в „Люмиер Лидл”, а режисьорът на филма Еманюел Куркол ще бъде специален гост на откриването …

„Субурбикон” и „Три билборда извън града” са част от горещите хитове в програмата Киномания 2017. Първата прожекция „Субурбикон” (Suburbicon) e на 17 ноември в зала 1 на НДК от 19:00 часа и е по оригинален сценарий на братята Коен, към който се присъединяват Джордж Клуни и Грант Хеслов.

Програмата може да видите ТУК

Подобни събития
Разгледайте