Музикален фестивал „Лятна случка“, Карандила

2019Неопределена през
Юли
Карандила, Сливен (карта)

Фестивалът „Лятна случка” – Карандила е насочен към съвременните форми на изкуството и начините за доближаване до природата, като се съчетават традиционното и новото в търсене на алтернативни методи за развлечение и творчество, начини на общуване и намиране на себе си в заобикалящия свят. Събитието следи тенденциите и проблемите в областите, които смятаме, че се нуждаят от откриване, а самите ние имаме интерес към тях: екология, спорт, занаяти, здравословен начин на живот, свободно време, нови технологии, музика, изкуство.

Фестивалът се провежда за седма година, като продължителността му е два дни и половина. През тези дни се търсятдопирните точки между понятията съвременно и прогресивно от една страна и естествено и традиционно от друга.  „Лятна случка“ вече стана традиция и възможност за района на Сливен и Карандила, от която всеки желаещ може да се възползва, за да открие и последва нови социални и творчески хоризонти.

По време на фестивала се организират различни работилници, изложения, презентации, практики, артистични представления, срещи, предизвикателства, музика и танци, игри, цвят, настроение, огън. Сцената на „Лятна Случка“ е изпълнена с богата и разнообразна музикална програма. В средата на юли се провежда един музикален фестивал сред природата или иначе казано на Лятна случка в Сливен.

Целите на фестивала са да обедини усилията на група хора, за да се предложат на града и по-специално на младите хора повече възможности за развитие, учене, дейности през свободното време, опазване на околната среда, култура и изкуство, дейности свързани с младежта и гражданското общество като цяло, спорт и активен начин на живот.

Има възможност да се опънат палатки в района на детски кът „Кълвача“ пред комплекс „Миролио“, близо до извор Кушбунар.

Подобни събития
Разгледайте