Фондация „Пътуване към миналото” в партньорство със Студио Палас и Музея за нова история на Варна при РИМ-Варна

Младежки фестивал на изкуствата „Пътуване към миналото”

2017Неопределена през
Август
Варна

Младежкият фестивал на изкуствата „Пътуване към миналото” ще се проведе от 23 до 27 август във Варна. Събитието се организира от Фондация „Пътуване към миналото” в партньорство със Студио Палас и Музея за нова история на Варна при РИМ-Варна. Тазгодишното издание е шесто по ред, като домакини на фестивалните прояви ще бъдат Музеят за нова история на Варна, Парк музей Владислав Варненчик, Военноморският музей – Варна и варненският зоопарк. Заключителната концертна програма ще се проведе на сцена Амфитеатър под паметника Пантеон в морската градина на Варна. По традиция фестивалът се провежда в пет последователни дни и се посвещава на празника на Варна – 15 август.

Младежкият фестивал на изкуствата „Пътуване към миналото” се провежда на принципа на отворената сцена в рамките на пет концертни вечери. Фестивалът няма конкурсен характер и възрастови ограничения за участниците. Формациите подготвят и изнасят самостоятелна сценична програма или участват в сборни програми и фестивални събития.

Една от концертните вечери е предвидена за представяне на формации, чийто състав е от деца с увреждания и деца в неравностойно положение.

Програмата на фестивала можете да видите тук.

 

Подобни събития
Разгледайте