Фондация „Пътуване към миналото” в партньорство със Студио Палас и Музея за нова история на Варна при РИМ-Варна

Младежки фестивал на изкуствата „Пътуване към миналото”

201822Сря
/08
25Съб
/08
Варна (карта)

През 2018 г. ще се проведе осмото поредно издание, като домакини на фестивалните прояви ще бъдат Военноморският музей – Варна, Парк музей Владислав Варненчик и Военноморският клуб. Заключителната концертна програма ще се проведе на сцена Амфитеатър под паметника Пантеон в приморския парк на Варна.

Всяка формация представя творческата си продукция, като изнася самостоятелна сценична програма. С цел освободеност, сътрудничество и непринудена изява на участниците, фестивалът няма конкурсен характер. Една от концертните вечери е предвидена за представяне на формации, чийто състав е от деца с увреждания и деца в неравностойно положение.

Предвижда се участие на публиката в тематични викторини и познавателни игри за тяхното насърчаване към активност в културния живот на общността. През фестивалната седмица участващите формации ще имат възможността да обменят творчески опит, да обсъдят и създадат съвместни проекти в областта на изкуството.Една от фестивалните вечери в музея е посветена на историята с акцент върху миналото и забележителностите на Варна и региона.

Младежкият фестивал на изкуствата „Пътуване към миналото” се провежда на принципа на отворената сцена в рамките на пет концертни вечери. Фестивалът няма конкурсен характер и възрастови ограничения за участниците. Формациите подготвят и изнасят самостоятелна сценична програма или участват в сборни програми и фестивални събития.

Подобни събития
Разгледайте