НЧ "Развитие - 1884" и Кметство с. Поликраище със съдействието на Община Горна Оряховица

Празник на плодородието „Ден година храни“

2018Неопределена през
Септември
Централен площад на с. Поликраище, общ. Горна Оряховица (карта)
ВХОД
СВОБОДЕН

НЧ „Развитие -1884“ – с. Поликраище и Кметство с. Поликраище със съдействието на Община Горна Оряховица организират през септември Празник на плодородието „Ден година храни“. Събитието ще се проведе на открита сцена на площада в селото, а ако метеорологичните условия не позволяват, празника ще е в НЧ „Развитие – 1884“.

Празника на плодородието се провежда с цел популяризиране на традициите в кулинарната култура. На него може да видите сортови семена и изделия, които българската обредност съчетава с народните танци – най-ярката черта от националната ни култура. Празника ще даде и възможност за творческа изява – надпявания, надигравания и надсвирвания, в които могат да участват индивидуално или групово както професионалисти, така и любители. Първенците ще получат диплом и плакет.

Ето какво още са предвидили организаторите:

– Изложба на зърно, семена, пчелни продукти и мед – могат да се включат частни лица, производители и градинари, които да представят своята продукция по атрактивен начин. Най-интересно аранжираните щандове ще получат диплом и сувенир.;

– Изложба на обреден хляб „Хлябът в празничния календар на българина“;

– Среща – надиграване на клубове за народни хора /представят се 2 танца: от родното място – 3мин. и  по избор – 4мин./;

– Приготвяне на традиционната за с. Поликраище – градинарска чорба, от която всеки трябва да опита;

– Дегустация на натурални храни.

Подобни събития
Разгледайте