Семеен фестивал „Четирите стихии“, село Боженци

Семейният фестивал под наслов „Четири стихии“ се провежда в архитектурно-историчекия резерват „Боженци“. Фестивалът е посветен на въздуха, огъня и водата и събира семейства от региона и страната за духовно съприкосновение със земните енергии.
Фестивалните прояви предлагат забавления за всички възрасти. В предбалканското село Боженци, съхранило уникални образци на българската възрожденска архитектура, врати отворят различни работилници и ателиета, в които гостите ще развихрят въображението си и желанието си за съприкосновение със стихиите чрез различни видове изкуства, занаяти и развлечения. Концерта и ателиета ще забавляват посетителите под мотото „Заедно да сътворим и преоткрием огъня, земята, въздуха и водата, творейки“. Всяко занимание ще е докосване до даровете на природата – рисуване с вода, ваене на глинени съдове, изпичане на хляб, леене на свещи от природни материали, засаждане на цветя, носене на вода с кобилица, приготвяне на билков чай. Проектът е подкрепен от общинската програма за култура.
Най-многобройната фамилия, гостувала на фестивала „Четирите стихии“ ще получи подарък – семеен портрет, нарисуван със светлина, както и рамки за семейни спомени.
Фестивалът, чието послание е да бъдем заедно – със семейството, с роднините, с общността, ще завърши с нестинарски танци.

Подобни събития
Разгледайте