Международен фестивал на хумора и сатирата – Габрово

201815Вто
/05
20Нед
/05
Габрово (карта)

 

На 11 ноември от 11 часа, 11 минути и 11 секунди миналата година тържествено бе обявено тазгодишното мото на карнавала – „Габрово – мой малък Брюксел”. Народът казва за габровци, че нощем си спират часовниците, за да не им се изтъркат чарковете. И за това кметът на града обърна един вечен пясъчен часовник. Песъчинка след песъчинка часовникът вече отброява времето до началото на емблематичния за града карнавал – 19 май 2018.

За поредна година в Габрово, в най-важната ни столица – на хумора, сатирата, шегите и карнавала, ще се проведе ежегодният Фестивал на хумора и сатирата. Фестивалът, чийто символ е безопашата котка, както винаги ще се проведе пролетта от 15 до 20 май.

Фестивалът включва множество комедийни театрални представления от страната и света, театрални и улични пърформанси, карнавал, изложби, концерти, конкурси, а миналата година и няколко 3D мапинга, които можете да видите в YouTube.

Тазгодишното мото „Габрово – мой малък Брюксел” е хумористично намигване към българското председателство на ЕС. Колкото и да ни е важно председателството, все пак смятаме, че е по-важно да можем да се смеем, да си се надсмиваме и да не режем опашките на котките си.

Подобни събития
Разгледайте