Фестивал Франкофоли

2019Неопределена през
Юни
Благоевград, парк Македония (карта)
ВХОД
СВОБОДЕН

През 2015 година престижният фестивал за съвременна френска музика FRANCOFOLIES.БЛАГОЕВГРАД беше възстановен от Община Благоевград след близо 20 годишно прекъсване и се реализира като изключително успешен проект.  Фестивалът има изнесени издания и в Ню Йорк, Буенос Айрес и Берлин, а Благоевград стана шестата дестинация в света, която събра най-големите звезди на френската музика на своето първо възстановено издание след провеждането му през 1991, 1992 и 1993 година.

FRANCOFOLIES.БЛАГОЕВГРАД е българското издание на престижния френски фестивал, a лицензиран  продуцент на събитието е Община Благоевград, която притежава всички права за провеждането му на територията на България и балканския регион.

Българското издание на фестивала за съвременна франкофонска музика FRANCOFOLIES.БЛАГОЕВГРАД е едно от 100-те най-големи събития от цял свят, популяризиращи френскоезичната култура през 2017 година, според проекта „Голямата обиколка“. Инициативата е на френската държава и е под патронажа на президента на Република Франция.

 

 

 

Подобни събития
Разгледайте