Продуцентска къща "Пирин" и Община Каварна

Фолклорен събор „С България в сърцето“

201811Пет
/05
13Нед
/05
Каварна
ВХОД
СВОБОДЕН

І. ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБОРА

За ПЕТНАДЕСЕТА поредна година в съвременната история на България в град Каварна ще се проведе ОБЩОБЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ФОЛКЛОРЕН СЪБОР „С БЪЛГАРИЯ В СЪРЦЕТО”, със значимо международно участие.

ОРГАНИЗАТОРИ са Община Каварна и Продуцентска къща „Пирина”.

ЦЕЛИТЕ на Събора са изява на най-добрите младежки постижения в областта на българския фолклор и неговите разнообразни проявления – песни, танци, инструментални изпълнения, занаяти, театрални форми и др.

УЧАСТНИЦИ са както български детски и младежки колективи и индивидуални участници на възраст до 25 години, така и гости от цял свят, занимаващи се с български фолклор.

МОТОТО на Събора е „Българският фолклор – най-атрактивната картичка на България”. Българският фолклор и скритите му послания са нашият най-достоен и неповторим ключ към Европа и света.

МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ са БНР, Радио Зорана, Травел Тв, Канал 3, Фен Фолк ТВ, ТВ Черно море, ТВ Видеосат и всички останали, които ще отразяват провеждането на Събора, а телевизионни екипи ще заснемат всички изпълнения на участниците, след което ще ги направят целогодишно достояние на зрителите от България и света.

Предвижда се заснемане на тържествените концерти и създаване на документално-музикални филми с всички участници.

ІІ. РЕГЛАМЕНТ НА СЪБОРА
1. Място на събора – град Каварна
2. Време на провеждане – 11, 12 и 13 май 2018 г. (петък, събота и неделя)

Ние Ви очакваме на Петнадесето международно издание на ОБЩОБЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ФОЛКЛОРЕН СЪБОР „С БЪЛГАРИЯ В СЪРЦЕТО” – Каварна 2018 г., надявайки се, че ЗАЕДНО ще успеем да сътворим най-големия фолклорен празник на българската младост, поставяйки сериозно начало на обединяването на всички млади българи.

Подобни събития
Разгледайте