Балканският винен фест посрещна български и чуждестранни посетители в сърцето на столицата

Септември 24, 2020

Преди влизане в заграденото пространство, от специална шатра се закупуваха билети, вземаше се чаша срещу депозит за безплатните дегустации и имаше възможност да се закупят най-различен сувенири с логото на събитието – тениски, чанти и др.

Веднъж минете ли под арката на фестивала се потапяте в света на виното – бяло, червено, пенливо, розе и какво ли още не. Вървейки по червения килим, от двете ви страни се редят шатри, в които винопроизводители от различни части на страната и чужбина са изложили своите продукти. Всеки посетител имаше възможност да опита вина от всички региони в България – Дунавския, Черноморския, Тракийска низина, Розова долина и от района на долината на р. Струма.

Представителите на чужбина бяха от съседните ни Северна Македония и Румъния, но също така и от Италия и САЩ. Повечето шатри разполагат с човек, който говори английски и обслужва и чуждестранните посетители.

Шатрата на САЩ беше атрактивна с това, че предлагаше така нареченото fun wine, което е с ниско съдържание на алкохол, продаваше се в кенчета в 6 екстравагантни вкуса. Добра комбинация с виното бяха и деликатесите, които се предлагаха в две шатри – различни видове сирена, колбаси, хляб.

Пространството на феста бе приятно, заредено с енергия и се радваше на интерес както от българи, така и от чужденци.

Стелена Ангелова