Балкански фестивал на изкуствата – Карнобат

Април 04, 2018

Интересна и безспорно много вкусна ще бъде и празничната градска вечеря, която Ути Бъчваров ще подари на гостите на фестивала, а негов „личен помощник” ще бъде впечатляващото и тежащо 2 тона, барбекю.

По обичай Балканската забава ще протече на две сцени – на централен площад „Трети март” и на сцената в Градския парк на града. Водещи на събитието ще бъдат Наско Михайлов, популярен от МелоТВМания и водещите на фолклорни предавания – Галя Асенова и Николай Чепишев.

Фестивалът ще бъде открит от кмета на град Карнобат – г-н Георги Димитров, който ще нагости с вкусна пита участниците в събитието, а те от своя страна ще се представят на сцената и ще изпълнят празнично хоро под надслов „Всички на хорото”.

Във втория ден от мероприятието на площада ще се проведе  конкурс за надсвирване на сватбарски оркестри „С песните на Стайка Гьокова”, а в градския парк публиката ще посрещне международни брейк артисти за традиционния Карнобатъл 2017 и веднага след това  ще се наслади на откриването на „Карнобат Рок” с любимката на всички рокаджии – Милена Славова, която заедно със своя бенд и тепърва прохождащата ямболска група „Seconday” ще радват и повдигат настроението на макс.

Последният ден от фестивала също дава заявка за много настроение и емоции с oспорваното вокално състезание за избор на бийтбокс шампион в 11- тото издание на „The Official Bulgarian Beatbox Battle”.

Организатори на „Балкански фестивал на изкуствата – Карнобат” за поредна година са агенция „Прима”, благодарение на които публиката ще има възможността да се наслади на изпълненията на над 600 танцьори, артисти и певци от Балканите.