Второто издание на Плюс Фестивал Пазарджик 2015

Септември 08, 2015
Плюс Фестивал Пазарджик

Публиката избра пловдивската рок група Panic Station  да изнесе концерт на Плюс Фестивал. По традиция едно от местата във вечерната програма на Фестивала се заема след конкурс. Организаторите оставят избора на изпълнители в ръцете на публиката.

Пловдивските рокаджии успяха да се класират за второто издание на Plus Festival. Същата група бе наградена с първо място сред групите на 18-ия пореден Pop Rock Fest Nessebar 2015. „Емоцията да се качиш на сцена пред толкова многобройна публика, каквато със сигурност ще има в Пазарджик, безспорно е незаменима. А това, че ще сме сред вече доказали се артисти в България, още повече ни мотивира  да дадем всичко от себе си и да впечатлим максимално хората, които ще ни слушат и гледат“ – споделят изпълнителите.

Кои са певците в програмата на Плюс Фестивал Пазарджик 2015? В първата вечер, жителите и гости на града ще аплодират Криско и Павел, Венци Венц & Моисей. На 12 септември на голямата сцена ще се качат легендите на българския рок – Б.Т.Р., както и тийнидолите – Революция Z. Гвоздеят на грандиозното закриване на Фестивала на 13 септември ще бъдат концертите на Любо Киров и Мария Илиева.

По време на трите фестивални дни, на сцената ще се качат и изпълнители от шест европейски държави. Това са: Jarno Ibarra (Холандия), Karina Ghita (Румъния), Joe West (Англия), Maroon 5 Serbian Tribute Band (Сърбия), Leon Rudolf (Германия), Beatrix Crew (Македония). На голямата сцена на Плюс Фестивал на “Острова” ще може да видим още Electra Crew, The Hopers, Лазар Вълчев Live Band, Александра Борисова, N’Core&Dorothy, Виктор Либа, Ni.co, Емил Петров, Dem Divas, Стефан Стоилов, Танцов състав „Албена”, Ballet Obsession, Лили Пенчева, Балет „Мега”.

За втора поредна година Плюс Фестивал се организира от Община Пазарджик, с подкрепата на кмета Тодор Попов и дирекция „Образование и култура“.

Антоанета Титянова