В деня на София представяме двуезичната книга „София: От 7 извора вода“

Септември 16, 2019

Българо-английската книгата „София: От 7 извора вода“ е художествено-публицистична творба с богат илюстративен материал, в която се прави задълбочена културно-историческа ретроспекция на миналото на Древна Сердика, Средец и София, пречупени през темата – минерални находища в София център, Княжево, Панчарево, Горна баня, Банкя, Овча купел и Равно поле, като се поставя акцент на всички природни, културни и туристически обекти в седемте региона на града. Книгата ще се презентира с културно събитие в 7 зони с термална вода в града. Книгата бе представена за Световния ден на водата и на Ларгото на открита сцена на 3 април по време на празника на София във връзка със 139 г. откакто е столица на България, както и в 6-те района по време на празници на минералната вода. Създателите й получиха благодарствено писмо и плакет от кмета на район Банкя.

В книгата по увлекателен начин се представя обстойна нагледна и практическа информация, добавени са интересни забележителности и маршрути, както и справки как да се посетят минералните извори и всички възможности за туризъм – религиозен, културен, алтернативен, за отдих, за рехабилитация и за спорт, от които може да се възползва читателят.

Книгата съдържа точна характеристика на термалните извори с напътствие коя вода за какви заболявания е полезна. Отбелязани са важните забележителности и туристически обекти, които могат да се видят в регионите.

Представянето на книгата е на 17 септември от 18.00 часа в Галерия „София Прес“ – ул. „Славянска“29.