Два нови фолклорни фестивала в Банско

Септември 29, 2015
Два нови фолклорни фестивала

Банско се сдоби с два нови фолклорни фестивала тази година. След първото издание на балканския фолклорен фестивал „Бохеми“ през лятото тази година през септември фолклорен фестивал „Да надскочим Пирина“ показа на банскалии и туристите в курортния град песни, обичаи и танци от Банско и община Гевгелия от Република Македония.

Музикалната проява е част от изпълнението на трансграничен проект за сътрудничество между община Банско и македонската община Гевгелия. Събитието се проведе на 8 септември в Народно читалище „Никола Вапцаров“. Фолклорни състави и стотици самодейци от двете общини показаха богатството и уникалността на фолклора от двете страни на границата. Идеята на фестивала е чрез музиката да се засилвами обмена в областта на културата между двете общини.

Музикалната проява е част от изпълнението на трансграничен проект за сътрудничество между община Банско и македонската община Гевгелия. Събитието се проведе на 8 септември в Народно читалище „Никола Вапцаров“., където фолклорни състави и стотици самодейци от двете общини показаха богатството и уникалността на фолклора от двете страни на границата. Идеята на фестивала е чрез музиката да се засилвами обмена в областта на културата между двете общини.

Антоанета Титянова

pirina-003 bansko1 pirina-002