Детски музей на колела гостува в София

Юли 24, 2015
Детски музей на колела ще зарадва децата на София на 26 юли,

когато ще представи своята експозиция и творчески работилници. Проектът е съвместна инициатива на Societe Generale Експресбанк и Фондация Изиарт. Идеята на инициативата е чрез безплатни осем арт ателиета и импровизиран музей, децата да бъдат запознати с основните периоди от историята на световното изкуство. Сред тях – Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт.

Благодарение на Община София, Музеят на колела ще бъде разположен на площада пред Народния театър „Иван Вазов”. Работното време на „музея” ще бъде от 10.00 до 20.00 ч. с обедна почивка в най-горещите следобедни часове.

Във всяко едно от осемте творчески ателиета участниците ще могат да създадат свои шедьоври. Използвайки техники от различните периоди на историята на изкуството. След като преминат през всички тях, децата ще имат възможността да станат куратори на музейната експозиция, като подредят в музея на колела специално създадените копия на най-великите произведения и да получат диплома за преминатото обучение.