Капана Фест 2020

Август 04, 2020

И този път фестивалът за градска култура и изкуства ще даде среща на публиката си, с най-добрите в направленията - музика, занаяти, изкуство, кино и спорт. Сръчни и оригинални занаятчии, истински познавачи на музиката и литературата, факири на храните и напитките, талантливи художници и фотографи, кино творци и спортни дейци, всички те ще дойдат в сърцето на Пловдив, за да се срещнат с ценителите на своя труд и умения.
Уличките и площадчетата на артистичния квартал ще ви изненадват с произведения на изкуството, малки акустични сцени, удобни възможности за разхлаждащи питиета, разнообразни вкусотии за подкрепа и различни спортни предизвикателства, а “Малката Главна” ще бъде своеобразен музей на артистичността, свежите идеи и сръчността на българските занаятчии.
Четирите дни на този празник, както винаги, ще бъдат по-специални с живописната улична украса и ще оставят отпечатък върху живота на Пловдив, с разнообразни инициативи за облагородяване на градската среда.

Събитието е част от Културния Календар на Община Пловдив за 2020 година. 

Програмата на музикалните концерти на сцената на Капана фест може да намерите на: http://www.visitplovdiv.com/bg/node/8762
Програма на Сцена КАПАНА
(разположена на ул. Златарска- паркинг Централни Хали):

 Музикалният Mалък Петък, 20.08, започва с духовата джаз магия на пловдивската банда Groove Tribe. След тях ескалира фестивалния дух под магичните звуци на Марица Брас Бенд, открили първото издание на Капана фест.
Петък стартира със сливането на фънк, соул и браз мотиви през призмата на един уникален пловдивски селектор Visitor Q. След това музикално пътешествие изригва в неповторим ритъм и вайб с CMF (Цинга Манга Фънк), а от там се изстрелваме право в космоса с повелителя на тромбона, Вили от Brazz Vilidj и неговия нов проект The Essential Funk Trombone.

• Събота започваме с един много стилен сет от Aftereight, а след това на сцената ще се качи младата и обещаваща банда Le’Push, които ще ни подгреят за легендарната пловдивска група Free Style, която също беляза емоционално началото на любимия ни фестивал. Ще си припомним миналото с тях, както и ще се насладим и на новите им завладяващи слуха парчета.

• Неделята подгряваме от рано, 18:00 със специално подбрана селекция от Toni A, след което ще ви представим за пръв път един локален, авторски проект на I’lko, а от там продължаваме с лъвски пай надъхващ блус-рок от Tube Hedzzz и накрая в духа на музикалния заряд завършваме изживяването с неповторимия рок едн рол ритъм на Casual Threesome.
Следете програмата и събитието за още информация и акценти.