„Като за последно“ взе наградата на публиката на Златна роза 2020

Октомври 07, 2020

Фестивалът се проведе от 24 септември до 01 октомври, а филмите, взели участие, бяха безброй много. Сред тях се открояваха заглавия като „18% сиво“, „Диви и щастливи“, „Ягоди“, „Черупки“ и „Пари“. Голямата награда се присъди на филма “Страх” със сценарист и режисьор Ивайло Христов.

Наградата на публиката бе присъдена на филма “Като за последно”, продуцент: Урбан медиа – Стоян Стоянов; сценаристи: Божан Петров, Ивайло Пенчев, Весел Цанков; режисьор: Ивайло Пенчев; оператор: Георги Челебиев.

Самият Ивайло Пенчев не скри сълзите си след получаването на наградата пред пълния салон.

Прожекцията, която закри конкурсната програма на фестивала, предизвика огромен интерес и запълни голямата залата на Фестивалния и конгресен център във Варна, като организаторите се бяха погрижили за всички мерки, свързани с пандемичната обстановка и дори се наложи да върнат зрители, които не си бяха закупили предварително билети.

„Изключително сме развълнувани от реакцията на публиката по време на прожекцията и бурните аплодисменти, с които зрителите съпроводиха финала на филма.“, споделя режисьорът Ивайло Пенчев. „Отново събрахме великолепен екип и създадохме един топъл и човешки филм за отношенията в семейството и между хората и разбира се, за любовта.“