Кинофестивалът в Торонто – актьори дебютират като режисьори

Септември 12, 2020

Програмата на кинофестивала в Торонто включва режисьорските дебюти на актрисите Холи Бери и Реджина Кинг. Във филма си „Bruised“ („Наранена“), Бери се превъплъщава в образа на изпаднала в немилост състезателка по смесени бойни изкуства, която се готви да се изправи срещу изгряваща звезда.

Реджина Кинг ще представи режисьорския си дебют „Една нощ в Маями“ по едноименната пиеса на Кемп Пауърс.

Селекцията за тазгодишното издание на кинофестивала в Торонто включва също режисьорския дебют „Падение“ на актьора Виго Мортенсен, „Номадландия“ на режисьорката Клои Чжао с Франсис Макдорманд в главната роля, „Another Round“ на Томас Винтенберг с Мадс Микелсен, „Concrete Cowboy“ на Рики Стауб с Идрис Елба, „Добрият Джо Бел“ на Маркъс Грийн с Марк Уолбърг.

В рамките на фестивала ще бъдат показани също нови документални продукции на Сам Полард, Вернер Херцог, Фредерик Уайзман.

Британската актриса Кейт Уинслет ще получи новоучредената актьорска награда за цялостно творчество. Актьорът Антъни Хопкинс и режисьорките Клои Чжао и Мира Наир ще получат почетни награди.

Антъни Хопкинс ще получи почетна актьорска награда, Чжао – наградата за режисьори „Ебърт“, а Мира Наир – наградата „Джеф Скол“ за медийно влияние.

Международният кинофеситвал в Торонто ще бъде закрит на 19 септември с продукцията „Подходящо момче“ на Мира Наир, заснета по едноименния роман на Викрам Сет.