Конкурсът за киносценарий на „Златната липа“търси таланти сред учениците 

Новият конкурс за киносценарий ще бъде отворен за участие на ученици от всички старозагорски училища. За да получат насоки как да правят правилно първите си стъпки в сценаристиката, за учениците отново ще бъде организиран уъркшоп с участието на изявени европейски кинотворци.

Новият брой на авторитетното списание „Кино“ публикува текстовете на класираните на I-во и II-ро място филмови сценарии от конкурса за ученици, който се проведе миналата година сред възпитаниците на езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора в рамките на Фестивала за ново европейско кино „Златната липа“.

Основателят и директор на кинофестивала, Магдалена Ралчева, подари броеве от списание „Кино“ на директора на езиковата гимназия „Ромен Ролан“ Теодора Николова и на авторките на наградените сценарии – единадесетокласничките Нона Петкова (I-во място) и Богомила Китанова (II-ро място). „Всички изразихме желание този конкурс да продължи, защото младите киносценаристи трябва да получат своя шанс, да бъдат окуражавани, да пишат и да повярват в собствените си сили и талант“, каза Магдалена Ралчева.

Миналогодишният уъркшоп по сценаристика предизвика голям интерес сред младите хора с уроците, преподадени изключително интересно от английския сценарист и режисьор Гарет Джоунс и сръбската писателка и сценарист на много успешни ленти Владислава Войнович.

Подобни статии
Разгледайте