Крепостта “Хоталич” става арена на Варварски събор от 13 И 15 септември

Септември 11, 2019

Ако сте млад боец и желаете да се включите в обучение за легионери, ако имате богато въображение и желаете да се включите във варварския конкурс за красота, ако митичните олимпийски дисциплини са ваша слабост или желаете да продадете запазената си половинка (съпруг/съпруга само с волеизявление на собственика, тъщи и свекърви – обезпаразитени и хранени през последните 24 часа) или да си закупите такава, значи мястото ви е на Варварски събор – 2019.

В събота в 10:00 часа лагерите ще бъдат вече построени край стените на крепостта „Хоталич“ и всички присъстващи ще могат да се насладят на лагерните дейности, да влязат в работилници, да изпробват уменията си на стрелбищата или да се пазарят с търговците. Атракции и интерактивни модули ще бъдат отворени за посетителите, а в същия час е и регистрацията за лотарията.

Официалното откриване на програмата е в 11:00 часа, когато ще бъдат представени културите, етносите и периодите. Следва варварска битка и обявяване на олимпийско примирие. Ще бъдат обявени олимпийските дисциплини, в които всички желаещи ще могат да се запишат за участие.

Между 12:00 и 15:00 часа са дейностите по лагери и модули и обучение на деца – легионери. Първата част от лотарията ще се тегли в 15:00 часа. До 18:00 присъстващите ще станат свидетели на битка на детски легиони с варварите, варварска олимпиада, награждаване на победителите и конкурс “Мистър и мис варварин”. Разбира се, че ще има робски пазар и варварски игри на късмета. С голямата битка на варварите ще бъда поставен краят на първия фестивален ден.

От 10:00 часа в неделния ден посетителите на Варварския събор могат да се насладят на лагерните дейности, а всички атракции на събора ще бъдат готови да ги посрещнат. Час по-късно е откриването на програмата с представяне на култури, етноси и периоди. По пладне, в 12:00 часа ще бъде изтеглена и последната част от лотарията. Следват дейности по лагери и модули и закриване на фестивала в неделния следобед.

Информира Мерудия.инфо