Кристоф Ламбер и съзвездие от знаменитости на фестивала CineLibri 2019

Октомври 04, 2019

Зрелищен космически пърформанс със специалното участие на Мила Роберт, Денис Попстоев и Георги Пеев  ще ни „изстреля” в петото измерение, а веднага след това ще се преселим в края на XIX век с новия филм на Роман Полански „Офицер и шпионин”! Увенчана с  Голямата награда на журито във Венеция и награда FIPRESCI, екранизацията на прочутия бестселър на Робърт Харис от 2013 г., който вече има българско издание, беше определена от критиката като „мастерклас по създаване на исторически филм”. Плеядата от талантливи актьори в „Офицер и шпионин” включва и българина Владимир Йорданов („Бумеранг”, „Винсънт и Тео”). Тук той си партнира с Жан Дюжарден, Луи Гарел, Матю Амалрик и Венсан Перес.

CineLibri 2019 ще се проведе между 5 и 20 октомври в София и още седем български града – Варна,  Пловдив, Бургас, Габрово, Велико Търново, Търговище и Стара Загора. Зрителите тази година ще се насладят на 55 първокласни филмови продукции, десетки съпътстващи срещи, галавечери на култури от цял свят, литературни и театрални премиери.

Очакваме ви на 5 октомври в 19:00 ч . в зала 1 на Националния дворец на културата! Желаем ви незабравими емоции в петото измерение – там, където литературните герои завладяват екрана под диригентската палка на най-големите визионери в съвременната кинематография! По случай петото издание на фестивала екранизираните книги ще се предлагат с отстъпка от 20% в интервала 5 – 20 октомври. CineLibri 2019 се провежда с подкрепата на Столична програма „Култура”, Национален фонд „Култура”, Община Варна, Община Бургас, Община Габрово и др. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.

Информира Мерудия.инфо