Не пропускайте фестивала „Най-вкусната Коледа“ в Карандила

Декември 12, 2019

И зиме, и лете Спортно-туристически комплекс „Сините камъни“ е притегатален център за хиляди туристи и сливналии, които всекидневно посещават красивата Карандила, а през уикенда техният поток многократно се увеличава. Знаменателни останаха значими събития като грандиозния концерт с участието на Криско, Михаела Маринова и Павел и Венци при откриване на атракционния парк „„Карандила“, който привлече към природния резерват стотици деца, младежи, техните родители и любителите на екстремния спорт. Фолклорният фестивал с участието на Николина Чакърдъкова бе най-значимото есенно събития, а сега сливналии и любителите на туризма и на народните традиции няма да пропуснат фестивала „Най-вкусната Коледа“, който ще се проведе на 28 декември в Спортно-туристически комплекс „Сините камъни“.

Популярният кулинарен водещ Ути (Петър Бъчваров) в съботата след Коледа ще сготви в големия тиган апетитно новогодишно ястие, от което ще вкусят хиляди любители на красивата природа и туризма.

Природен парк Сините камъни е известен с екологичния си въздух и с необикновени природни забелижителности, както и с много възможности за активен и пълноценен отдих, за летен и зимен туризъм, който привлича  всеки петък, събота и неделя от 3000 до 5000 туристи, а при хубаво време и празници над 8000 българи от региона и околността,

По време на празниците се очаква нов наплив от туристи в прекрасния регион на Сливенския Балкан и кулинарният фестивал „Най-вкусната Коледа“ е новогодишният сюрприз за тях. Карандила и СТК „Сините камъни“ са любимо място за отмора на хората в края на седмицата, а през ваканционния период тук отново ще пристигнат жители и от близките региони – бургаски, старозагорски и ямболски, ни информира Станислава Стефанова – управител на спортно-туристически комплекс „Сините камъни“. Новооткритата нова база за спане, дървените къщички, вила и хостел са с отворени врати за всяка категория туристи.

От комплекса се грижат през цялата зима да подобряват и поддържат инфраструктурата, за да бъде планината по-достъпна за желаещите да имат досег до природата. Винарната, фурната, конферентните зали в СТК“Сините камъни“ дават опции за пълноценна самостоятелна и еднодневна почивка, но и за провеждане на корпоративни събития и по-дълготраен престой.

И тази година снежната покривка, екологичният въздух и ски лифтът ще привлекат в Карандила малки и големи любители на зимния спорт от цяла България.

Информира Мерудия.инфо