Община Пловдив водеща дестинация за културен и събитиен туризъм през 2020

Пловдив е отличен като водеща дестинация за културен и събитиен туризъм за 2020 година, похвалиха се от Общината. По случай Световния ден на туризма, който се отбелязва на 27 септември, издателите на списание „Дестинация България“ връчиха годишните си награди на общини, мениджъри, инвеститори, обекти и услуги с добри практики, допринесли за развитието и припознаването на България като целогодишна туристическа дестинация.

Община Пловдив е удостоена с отличие в категорията „Водеща дестинация за културен и събитиен туризъм“ за 2020 година. Наградата получи заместник-кмета по „Култура, археология и туризъм“ Пламен Панов. Той благодари сърдечно от името на кмета на Пловдив Здравко Димитров за признанието.

„В последните години Пловдив успешно се развива като водеща дестинация за културен, исторически и събитиен туризъм. Това е залегнало и като приоритет в управленската програма на екипа на община Пловдив. Спечелената титла „Европейска столица на културата за 2019 година“ ни задължава още повече да си поставяме все по-високи цели и да постигаме все по-добри резултати. Културният календар на община Пловдив, както и усилията на всички културни оператори, които работят в нашия хилядолетен град са насочени към това да се създава целогодишен и  постоянен поток от български и чуждестранни посетители. Разбира се, COVID -19 повлия, но въпреки него, градът гъмжи от прекрасни фестивали и събития. Благодаря на всички, допринесли за това!“, заяви заместник-кметът Панов.

Подобни статии
Разгледайте