ОСТРОВЕН Сладолед със смокини и с вкус на бира на Сладоледения фестивал в Бургас

Август 03, 2020

Сладоледи от цял свят с традиционни и екзотични вкусове могат да се опитат във фестивалната зона на Пристанище Бургас от днес до неделя.

В „сладоледеното градче“ ще бъдат разположени шатри на участие бургаското джелато Pozzeti, Yellow cat gelato – град Поморие, Raffy ice cream, сладкарска верига „Роза“, сладоледен салон „Gelati“, сладоледи „Нестле“ и сладоледи „Cremona“.

Не пропускайте и възможността да пробвате островния сладолед със смокини на о-в Св. Анастасия, джелатото с вкус на бира на Papa Beer или бутикувите изкушения на The Crazy Family.

Уикендът е подходящ да посетите DJ хаус, дръм енд бейс партита на открито на парк „Росенец“/до хижа „Странджа“/ или да разгледате Пясъчния фестивал, експозициите на тропически пеперуди във Флората и  на рибки и морски обитатели от цял свят и змии в Казиното, както и концерта на Милица Гладнишка и Михаил Йосифов Секстет “ Живот като на кино“ в петък в Летния театър, и още много предложения за изложби, постановки и други атракции.

По време на Сладоледен фестивал ще бъдат представени две социални предприятия от региона – Сдружение „Онкоболни и приятели“ – Бургас и „Морски знаци“ – Бургас. Техните изключително успешни проекти се превърнаха в емблема за програмите на Министерството на труда и социалната политика.