Откриха втория Международен фестивал за научно-техническо творчество за деца и младежи “От винта”.

Октомври 22, 2020

Наука, техника, творчество се срещат във второто издание на Международния фестивал за научно-техническо творчество за деца и младежи “От винта”, който ще продължи до 24 октомври. Във форума ще участват над 120 млади инженери, включително и международни експерти в областта на иновациите от над 7 страни.


Всички са добре дошли  от 12.00 до 17.00 часа, а на 23 и 24 октомври от 10.00 до 17.00 ч. на фестивала, кой, който показва как се е развила Русия в областта на науката и новите технологии. На форума ще разберете как работят руските цифрови технологии в училище. Посетителите ще имат възможност да разгледат изложба, показваща хронологично развитието в изследването на космоса. Ще има и интересни научни филми за космоса, а също и анимационни филми за най-малките.
“Основното, което правим е развитието на платформа за рисковата интелигентност, което означава сигурността на организации, за да получаваме сигнали в реално време за евентуални проблеми със сигурността. Това може да се обвърже със ситуации като протести, епидемии, терористични атаки. Целта на сигналите е да уведоми самите организации за стойността на риска, нивото на опасност и сигурността”, обясни директорът на белгийска технологична компания Едоардо Камили.

Първото издание на фестивала се проведе 2018 г. под егидата на президента на Руската федерация и на България. Във форума взеха участие над 100 учени от двете страни, а над 6 000 души посетиха фестивала.