Пампорово Байк Фест 2020

150 състезатели от всички краища на България, както и представители на Франция, Гърция и Румъния застанаха на старта в събота и неделя.По време на събитието тази година се проведоха 3 кръг от Детските серии по спускане, 1 кръг от „Виваком Даунхил Серии“ и международно състезание по спускане от клас 1 част от календара на Международния Колоездачен Съюз, носещо точки за световната ранглиста.

Най-добър резултат със страхотно каране през целия уикенд и време на финала от 2:22.46 мин. успя да постигне представителя на Франция Томас Гуибал, които се нареди на първо място в категория Мъже Елит. На второ място след него се класира един от най-проспериращите млади гръцки колоездачи Александрос Топкароглу, а първи сред българите, на трето място в елитната категория се нареди севлиевския състезател Стивиан Гатев.

Много силна бе конкуренцията при младежите на възраст между 15 и 16 години, които показаха много талант и впечатляващи умения на колелото. Най-добро време и в двата старта през уикенда в юношеската категория постигна петричката млада надежда Димитър Мазнейков, който с времето си от 2:31.53 мин.  се класира на 6-то място в общото класиране  при мъжете.

В съботния ден се проведоха финалите при децата където на старт застанаха 60 младежи на възраст от 10 до 16 години, разделени в три възрастови групи.  При най-малките в група 10-12 годишни най-добро време успя да постигне Йоан Бонев, а при по-големите  между 13-14 годишни най-бърз бе Божидар Илиев.

При ветераните над 30 години, най-добро време успя да постигне русенецът Филип Станев, а при дамите най-бърза по трасето бе детската световна шампиона по спускане за 2018 и 2019 – Изабела Янкова.

Благодарение на партньорите на събитието от Пампорово АД, Виваком и Редбул България за първи път то бе излъчвано на живо онлайн и предизвика много голям интерес сред зрители от всички краища на света. Запис от предаването може да бъде видян на страницата на Пампорово във фейсбук.

С Пампорово Байк Фест бе даден и официален старт на „байк“сезона в родопския ни курорт, където и тази година без почивен ден ще работи Велопарк Пампорово, който предлага голямо разнообразие от трасета и маршрути за планинско колоездене с различни нива на трудност, подходящи като за начинаещи, така и за професионалисти.

В курорта вече работят 2 лифта – от Туристически Център Пампорово до Студенец и от Студенец до връх Снежанка.

Подобни статии
Разгледайте