Рокфестивалът „Хоталич“ отбеляза 75-годишния юбилей на Кирил Маричков

Септември 08, 2019

Всички изпълнители дадоха максимума, а публиката беше в екстаз от първата до последната минута. Уникален звук огласи крепостните стени на „Хоталич“ и накараха гостите на фестивала да се чувстват специални и на правилното място.

Приятните изненади започнаха още през първата вечер. Дебют на голяма сцена беше изпълнението на севлиевската група Bazooka Giganta. „Изключително благодарни сме за възможността, която Община Севлиево ни предостави – да излезем на сцената в родния си град и да подгреем публиката за едни от най-добрите музиканти в страната. За нас беше мечта да пеем на рок фест „Хоталич“ – благодарим за поканата и за чудесната организация“, споделиха музикантите. Последва незабравимото изпълнение на John Streel с David Reece, а преди хедлайнерите на сцената се качиха Eridan, които оставиха публиката без дъх, появявайки се с новия си вокалист Тони Иванов. Хумор в паузите и незабравимо изживяване за всички присъстващи на фестивала дадоха музикантите преди катарзисното изпълнение на OOD CREW.  Наслаждение бе магичният барабанен ритъм на Боян Георгиев – Бонзи.

И вторият фестивален ден започна с изненади. Групата Drun4fun  излезе на сцената с вокалист Людмила Станева-Локо. Талантливата съпруга на Стенли спечели сърцата на публиката. Заедно с „Балканджи“ феновете пяха „Бела девойка“ и подгряха за рок кралицата Милена. Още с появата й феновете пощуряха и запяха в един глас хитовете на цяла една епоха в бг рока. Наздравици пред сцената, фенове зад микрофона и много спомени съпътстваха изпълнението на Милена, която по своя ексцентричен начин вля нов живот в многохилядното множество.

Вечни авторски хитове, парчета на рок легенди и руски рок представиха след нея музикантите от „Конкурент“. Публиката вдъхновено се включи в хитовите изпълнения  и чу повечето от парчетата от албума “The hard way”. „Благодарим на кмета д-р Иван Иванов и на Община Севлиево за поканата и за невероятната организация. За нас Севлиево е любима дестинация и е удоволствие да излезем пред тази заредена публика на това специално място”, признаха си конкурентите от сцената.

В късните часове на вечерта дойде и моментът, който всички очакваха с нетърпение – изпълнението на „Фондацията“. Те обявиха, че излизането им на сцената на рок фест „Хоталич“ е първият им концерт по повод 75-та годишнина на Кирил Маричков, която „щурецът“ ще празнува шумно през октомври. Toй разказа на публиката историята на песента „Зодия шурец“, разказа за любовта към музиката и затова как в крайна сметка песента му е донесла късмет. Петимата поздравиха организаторите за това, че успява да организира безплатен фестивал на такова високо ниво за трета поредна година. Славчо Николов, който пя в първото издание на фестивала с групата Б.Т.Р.,  поздрави от сърце организаторите. „Бях тук преди 2 години, тук съм и сега и изключително много се радвам да видя толкова много хора. Това, което прави Община Севлиево за хората, е похвално”, сподели музикантът.

“Благодаря на всички, които направиха тазгодишното издание на рок фест “Хоталич” едно от знаковите музикални събития за изпълнителите и за феновете на качествения рок у нас! Беше незабравимо преживяване!”, каза кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

Информира Мерудия.инфо