Специални предложения за ценителите на киното и книгите

Октомври 09, 2020

Сред литературните акценти са автобиографичната книга на легендарния Жан-Жак Ано „Един живот за киното“, която излиза у нас в навечерието на фестивала, както и първото българско издание на романа „Пилат“ на бележитата унгарска писателка Магда Сабо. В рамките на Синелибри 2020 ще видим екранизацията на романа като част от престижната селекция от филми, състезаващи се за голямата награда.

По традиция периодът на фестивала включва богата палитра от промоции и намаления. Заради здравните мерки тази година няма да се предлагат книги с отстъпка пред киносалоните, ето защо прилагаме списък с отбрани литературни заглавия от различни жанрови категории, които можете да си набавите с ексклузивна отстъпка от 35% при поръчка. Сред тях има книги от емблематичната поредица „Амаркорд“ на издателство „Колибри“, както и незабравими класически и съвременни романи, дали живот на истински киношедьоври, в т.ч. „Смърт във Венеция“ на Томас Ман, „Обслужвал съм английския крал“ на Бохумил Храбал, „Жюл и Жим“ на Анри-Пиер Роше, „Дневникът на една камериерка“ на Октав Мирбо, „На изток от рая“ на Джон Стайнбек, „Хладнокръвно“ и „Закуска в Тифани“ на Труман Капоти, „Шегата“ на Милан Кундера, „Ще се видим там горе“ на Пиер Льометр и много, много други.
Синелибри 2020 ще се проведе между 18 октомври и 8 ноември в София и още седем града в страната под мотото „Възпитание на чувствата“, но достъп до значителна част от филмовите заглавия този път ще имат зрители от цялата страна благодарение на паралелните излъчвания чрез платформата NeterraTV+. Ето какви пакетни цени на билети предлага платформата:

1 филм – 7 лв.; 3 филма – 15 лв.; 5 филма – 22 лв.; 10 филма – 35 лв.; Всички филми – 47 лв. Повече информация за промоцията ще намерите тук: https://neterra.tv/festival/cinelibri Ако имате въпроси или желаете да следите актуална информация, можете да се присъедините фейсбук.
Синелибри, SeeWines и NeterraTV+ предоставят още една изкусителна възможност: да комбинирате литературата, киното и виното! Първите 100 зрители, закупили пакет от 5 филма, получават 5% отстъпка за продуктите на SeeWines. Първите 100 зрители, закупили пакет от 10 филма, получават 10% отстъпка за продуктите на SeeWines. А първите 100 зрители, закупили пакет от всички филми, получават подаръчен комплект с бутилка бяло вино и бутилка розе, предоставени от SeeWines.
Предстои да бъдат обявени всички специални събития и срещи на живо от програмата на фестивала в София, Варна, Пловдив, Бургас, Благоевград, Габрово, Велико Търново и Стара Загора. 
Синелибри 2020 ще се реализира с подкрепата на Столична програма „Култура”, Национален фонд „Култура”, Национален филмов център, Фонд „Култура“ на Община Варна, Община Бургас, Община Велико Търново, Община Габрово, Община Благоевград, с изключителното партньорство на Vivacom и със съдействието на УниКредит Булбанк, NESCAFE Dolce Gusto, SeeWines, Avène, Kaufland, TatraTea и Storytel. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г.