Стартира шестото издание на фестивала Шарено котле

Юни 08, 2019

Идеята на празника е представители на по-големите етнически общности, населяващи града ни да се представят с традиционния си фолклор, характерни ястия, предмети от бита, както и занаяти. Така, опознавайки своите различия, хората да открият и това, което ги сближава и ги обеднява в едно цяло.

Фестивалната програма включва концертна фолклорна програма на открита сцена с начало 10.30 ч. с участието на: ФФ „Чинките”, танцова формация „Младост”, детска фолклорна група „Медено котле”, гайдарска група „Вая”, музикално ателие към ПГСАГ „Кольо Фичето”, танцова група „Медено котле”, фолклорна група „Приятели”, Турска фолклорна група – с. Добра поляна, фолклорен ансамбъл „Царево” гр. Царево.

Кулинарен базар – богато разнообразие от типични за различните кухни сладки и солени вкусотии ще се предлагат на специално подредени за целта щандове. Представителите на общностите ще се включат в кулинарна битка, а журито ще определи кой ще е „Майстор сладко” и „Майстор солено” за тазгодишното издание на фестивала.

Ще има Арт работилници за традиционни занаяти – грънчарство, кошничарство, терзийство, както и сувенири от естествени материали, играчки от плат, бижута и др. За повече добро настроение и приятни спомени ще могат да се правят снимки с български, арменски, руски, турски и ромски носии.

Вечерният концерт от 17.00 ч. ще започне с Детска шоу програма, и продължава с участие на танцови школи “Амира”, “Елит Танго”, вокални групи „Сезони” и „Изгревчета”, балканска група “Месечина” и Acoustic band „Avalon”.

Информира Мерудия.инфо