„Стрийт Арт Фест“ в Пловдив за четвърта година

Септември 25, 2015
„Стрийт Арт Фест“

Графити артисти от цяла България ще рисуват отново в Пловдив. Събитието започва от 10:00 часа на 26-и и ще приключва в 19:00 часа на следващия ден. Вечерта е запазена за взривяващо парти в клуб No Sense в „Капанa“ с участието на специалните гости от Fruti Session – едни от най-свежите DJ crew-та в България , които ще заредят всички с още повече еуфория и адреналин. По време на светлата част от деня фестивалът ще има няколко сцени:
– Художествено оформление на фасадите на сградата на ОУ „Димитър Талев“. В събитието ще вземат участие едни от най-известните графити артисти в България, като Настера, Естео, PTK, CMS и много други.
– Работилници за малки и големи – графити уъркшоп и много други.

За да се включите в работилниците, записването става на място.

Акценти

За доброто настроение ще се грижат DJ, които ще вкарат допълнителна атмосфера на събитието. През двата дни ще се чуят преплитане на множество стилове музика.
„Стрийт Арт Фест“ е ежегодно и значимо събитие в културния календар наПловдив. Фестивалът обединява и събира на едно място много артисти, художници и млади хора от цялата страна.
„Стрийт Арт Фест“ Пловдив се откроява с оригиналност и характер, което го нарежда сред най-добрите събития от този род в България. Фестивалът е изцяло насочен към младите хора и дава поле за изява и реализация на способностите им.
Участие в събитието взимат най-добрите улични артисти от цяла България, което го прави един значим фестивал на национално ниво. „Стрийт Арт Фест“ Пловдив е един от малкото фестивали в България, които са насочени към уличното и графити изкуство, което популяризира града по един оригинален начин, като генерира ясен артистичен резултат и привлича нови публики.
Чрез използваните модерни и иновативни решения в сферата на културата се променя средата, която обитаваме и се превръща в по-модерна и красива, като с това привличаме интереса на гражданите и гостите на града.  Интересът към изминалите издания на фестивала продължава и до днес.

За фестивала

Фестивалът се превърна в една запазена марка, която обединява всички жители на град Пловдив под знака на изкуството, свободата и младежкото творчество.
„Стрийт Арт Фест“ Пловдив бе част от кандидатурата и допринесе за спечелването на титлата „Европейска столица на културата“ на Пловдив за 2019 г. и цели да помогне в посока изграждане на цялостна културна стратегия, която ще представи Пловдив не само като най-старият „жив“ град, а и като модерен и развиващ се европейски център на съвременното изкуство.
„Стрийт Арт Фест“ се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от културния календар за 2015 г
Тази година „Стрийт Арт Фест” Пловдив ще се проведе в ОУ „Димитър Талев“, на 26 и 27-ми септември.

Антоанета Титянова

pd-art1 pd-art