Съборът в Бусманци събра таланти и кмет на една сцена

От 19.00 часа започна тържественият концерт на централния площад, когато силен порив на вятъра се опита да отнесе сцената по време на изпълнението на популярния народен изпълнител Даян Русинов, който през май пя пред папата и българския президент  в Сан Клименте, където изпълни „Тропар на Св.Кирил Български“ с хор „Елици“.

Бурята в район „Искър“ вчера се разрази, но не успя да спре кмета на Бусманци Калоян Стойнов да поздрави съгражданите си не само със сърдечно приветствие, но и да се присъедини към танцьорите от едно от най-старите читалища в столицата „Елин Пелин“ и да изиграе с тях шопски хора на сцената. Родолюбието на младия кмет и любовта му към българския фолклор са всеизвестни, което кара младите хора да остават в Бусманци, но в селото вече се заселват и бесарабски българи, защото са радушно приети.

Силният порой плисна, когато младата популярна изпълнителка Йоанна Томова пя любими евъргрини. Тя не спря изпълнението си, но бурята принесе концерта спонтанно от площада в читалището, където народните хора продължиха, веселието достигна своя епогей и завърши с тържествена заря.

Бусманци не успяха да чуят, заради пороя, специалния гост – Джина Иванова от „Трамвай №5“, която наскоро издаде първия си албум с фолклорни песни „Този“ мой живот“, който представи миналата седмица в 5 черноморски курорта по време на Първата среща на фолклора, организиран от БАФЦ „Нестия“.