ФЕСТИВАЛЪТ „ДЖАЗ В БУРГАС” ПРОДЪЛЖАВА ИЗВЪНРЕДНО НА 7 СЕПТЕМВРИ

Август 27, 2020

Под диригентството на маестрото ще чуете във вътрешния двор на експоцентър „Флора“ романтични джаз стандарти, суинг, би боп и дори фолклор. Всички предварително закупени билети за 14 август ще важат без презаверка за 7 септември. На каса „Часовника“ ще бъдат пуснати  в продажба допълни места, които са ограничен брой. За повече информация: тел. 0894 898 098. Очакваме  ви!

В състава на бенда са едни от най-успешните ни джаз музиканти – известни, талантливи, забавни и чаровни! Възможно е да ги срещнете както на престижни фестивали, така и в клубния живот по родни и чуждестранни сцени за джаз и забавна музика.

Ангел Заберски започва да създава музика за биг бенд преди повече от 10 години и композициите му обхващат широк диапазон от теми. Първите студийни записи на Биг Бенд Браз Асоциация са през 2011 г., а през 2012 г. издават първия си албум с наелектризиращото заглавие „High Voltage“, който представят официално на сцената на Празници на Изкуствата ‘Аполония’. През 2013 г. изнасят концерта The Аrt of Big Band на сцената на НДК – зала 3, с участието на Орлин Павлов, Хилда Казасян и Васил Петров. Следват поредица от концерти под надслов „Истински джаз“ с авторска музика и аранжименти. През 2015 г. Биг Бенд Браз Асоциация под диригентството на Ангел Заберски съпътстват концертите на Sentimental Swingers, концерт „100 години Синатра с Васил Петров“, през 2016 г. са поканени на Джаз фест Стара Загора и на фестивала „А to JAZZ “ в София, а през 2017 г. свирят на една сцена с американската певица Пати Остин в зала 1 на НДК. През 2018 г. Бендът представя албума „Big Band in Action“ в национално турне.