Фестивалът за децата на Бургас „Дни на куклите“ стартира през август

Юли 17, 2019

Специални гости на фестивала ще бъдат постановки на куклени театри от Англия, Испания и Естония – „Куклен цирк“ на театър Notsy Oyster, „Изгубеното време“ на театър PLUS и „Умка – полярното мече“ на театър „Проект“.

Официалното откриване на „Дни на куклите“ ще бъде на 4 август от 19.00 часа на открита сцена „Охлюва“, а веднага след това от 19.15 часа публиката ще се наслади на една от най-обичаните приказки „Снежанка и седемте джуджета“ на Държавен куклен театър-Бургас. Вечерта ще продължи от 20.00 часа с чудната история „Меко казано“, отново на ДКТ – Бургас.

На 5 август ще бъде представена книгата „8 заешки истории“, след която от 18.30 часа ще започне представлението „Принцесата и змеят“ на ДКТ-Бургас, а след него – „Мечтата на пътуващия актьор“ на театър „Ателие 313“ – София. Постановката „Дъщерята на Самурая“ на театрална формация „Сенджу“ започва от 20.30 часа.

По три спектакъла ще се играят от 8 до 10 август в часовете 18.30, 19.30 и 20.30. Малки и големи ще съпреживеят историите в „Куклен цирк“, „Изгубеното време“, „Момче и вятър“, „Принцесата и свинаря“, „Бон бон оле“, „Цяло лято чели“, „Бисерни сълзи“ и др.

На 9 август от 21.15 часа публиката ще има възможност да надникне „Зад завесата на водния куклен театър“ – уъркшоп на Малък куклен театър „Слон“.

Последните представления на 11 август са „Чудните готвачи“ на ДКТ-Варна от 18.30 часа и „Концертът“ на Центъра за изкуства „За Родопите“ – с. Бостина от 19.30 часа.

Всички спектакли са с вход свободен.

Организатор на проявата е Държавен куклен театър – Бургас в партньорство с Община Бургас.

Информира Мерудия.инфо