Фестивалът Киномания ще раздаде детски Оскари за втори път за кратки игрални и анимирани филми

Октомври 24, 2019

Детският мини фестивал ще бъде част от програмата на традиционния кино фестивал – на 23 ноември 2019 в кино “Люмиер Лидл”  от 10.30 ч. ще бъдат отличени най-добрият игрален и най-добрият анимационен филм, най-добрата актьорска игра, най-добър оператор, най-добър сценарий, декор и адаптация. Тази година ще има и награда в специална нова категория за детски филм на тема „гледай” – основното послание на Киномания 2019.

След успеха на детския кино фестивал на миналогодишната Киномания тази година организаторите отварят широко вратите си за творчеството на деца от цялата страна! Ако  обичате да създавате кратки игрални филми или стоп моушън анимации, сега имате уникалната възможност творчеството ви да бъде показано на голям екран и да се състезава с десетки други детски творби!

Специално жури от популярни личности ще подбере най-добрите предложения, а условията са следните:

  • Сценаристите, актьорите, операторите и режисьорите да са деца на възраст от 7 до 14 години.
  • Дължината на филмите да бъде до 3 минути.
  • Историите да не включват диалог и аудио реплики.
  • Да може да докажете, че децата са създатели на филма.
  • Най-добрите от предложенията ще бъдат излъчени на големия екран на „Детска Киномания“ на 23 ноември 2019 в кино „Люмиер – ЛИДЛ“, НДК. Очаква се тази година децата да изненадат още повече с невероятни истории и сюжети, да създадат и монтират свои собствени истории, а чрез фестивала те да достигнат до големия екран.
  • Информира Мерудия.инфо