ФЕСТИВАЛЪТ НА СПОМЕНИТЕ GOATMILK СЕ ПРОВЕДЕ ЗА 17-ТА ПОРЕДНА ГОДИНА

Юни 03, 2020

Официалното откриване на фестивала бe в голямата зала на Народно читалище „Изгрев 2019“, в село Горна Бела речка, община Вършец. На откриването беше и кмета на община Вършец инж.Иван Лазаров, който отправи поздрав към всички гости на събитието и отбеляза фестивала като едно от важните събития в културния календар на общината.

Програмата на фестивала включваше виртуална изложба на спомените, мултумедиен музикален проект с участието на Милена Караджова и в партньорство с Jazz FM, и директни включвание от приятели партньори на фестивала в цял свят. Закриването на фестивала беше направено от Quadro Nuevo с директна връзка от студиото им в Мюнхен, Германия, като изпълниха специално композиран откъс, вдъхновен от посещенията на състава в Горна Бела речка.

Името GOATMILK идва от няколко посоки. В Бела речка жените правят чудна козя извара и козите в началото са повече от хората. Козето мляко е най-близо до майчиното. Това, което се търси чрез спомените и разговорите е собствена автентичност и чистота на живеенето. Фестивалът на спомените GOATMILK е независима, некомерсиалена културна платфорам за срещи и разговори в областта на паметта и спомените на хора, които обикновено трудно се събират – артисти, журналисти, изследователи от цял свят. Хора, които обичат планината, козите, прясно сготвената местна храна, музиката, простите неща.