Фестивалът DiVino.Taste 2018 представя инад 500 от най-добрите родни вина

Ноември 16, 2018

Като логично допълнение към най-мащабната дегустация на български вина DiVino.Taste 2018 представя и специално обособената ГУРМЕ ЗОНА – селекция от специални деликатеси, винени и кулинарни аксесоари в част от основната зала.

Изложителите в това вкусно пространство са близо 30. Сред тях ще намерите създадени със специални грижи и умения сирена, кашкавали, колбаси, фасул и други традиционни продукти. Всички деликатеси и специални продукти може да опитате и купите на място, а общата зала дава възможност и да ги съчетавате с вино.

Тазгодишното издание на DiVino.Taste създава за пръв път и едно специално дегустационно място: Fine Wine Corner! Това е обособено пространство в основната зала на изложението, където ще бъдат представени 50 внимателно подбрани български вина от най-висок клас, редки и ценни бутилки, наградени, стари реколти, вина с енотечна стойност – вина, които си заслужава да бъдат опитани, вина за колекции.

Част от тези вина може да се закупят – само в рамките на DiVino.Taste и само в специално изградения в залата на събитието магазин, където ще се предлагат общо над 3000 различни етикети от вината, представяни по щандовете на избите. И още, за пръв път пред българските медии ще бъдат представени с дегустация чаши Riedel, определени специално за три от знаковите за България местни червени сортове – мавруд, широка мелнишка лоза и рубин!