Фестивал на пясъчните скулптури в Бургас

pyasak1-bs скулптури pyasak2-bs pyasak3-bs pyasak4-bs pyasak-bs

Красивите пясъчникрасивите пясъчни скулптури

Тази година бургазлии и гости на града отново се любуват на красивите пясъчни скулптури , като този път се пренесат в атмосферата на най-дивите и екзотични места по света. Тазгодишното издание на фестивала е осмо поред.Тук фотоапаратът е задължителен аксесоар. По време на откриването ктиран таймлапс филм, чрез които за първи път бе показано цялостното изграждане на фестивала, детайлите при строежа на фигурите и самите майстори на пясъчното изкуство.

„На сафари с фотоапарат“ дава възможност на малчуганите от всички възрасти да влязат в ролята на скулптори. Това се случва в специално организирани школи, в които децата работят заедно с авторите на част от фигурите. Професионалистите е  разкрият пред хлапетата тайните във ваенето на фигури от пясък и ще предадат опита си в това изкуство. Забавните занятия ще се реализират всяка събота от месец юли.

Темата „На сафари с фотоапарат“ показва мащабни фигури на най-интересните представители на фауната: кенгуру, африкански слонове, лемури, лъвове, папагали, фламинго и лешояди – това са само малка част от десетките животни, които ще „дебнат“ своите посетители на Пясъчния фестивал.

Антоанета Титянова