Филми от Мексико, Испания и Турция са включени в колоритната програма на филмовия фестивал Бургас

Юли 03, 2019

Фестивлната програма включва филми от Мексико, Турция, Италия, Испания и Македония. Българското кино ще бъде представено с филмите „Обратната страна на медала“ с реж. Николай Урумов, „Брак“ с реж.Слава Дойчева, „Сенки“ с реж. Виктория Караколева,  „Подарък за баба“ с реж. Анна Горанова. Ирена Даскалова ще разкаже кратки човешки истории във филма си „Нощ над града“ на 25 юли от 19.00 часа. Сред специалните гости на събитието ще има и силно бургаско присъствие в лицето на Любен Кюркчиев, който от години живее и работи в Шанхай. В родния Бургас той ще представи лентата „Часова разлика“ на 23 юли в КЦ „Морско казино“ от 19.00 часа.

Вълнуващият филм „Арада“ на режисьора Му Тунч открива Международния филмов фестивал в Бургас на 19-ти юли. Събитието ще започне от 21.15 часа на открита сцена „Охлюва“. Популярният турски режисьор лично ще представи пълнометражния си филм, в който участва любимата звезда на Турция – Бурак Дениз.

„Арада“ излиза през 2018 г. и се счита за първия пънк филм на Турция. В момента се показва на международни филмови фестивали. Селектиран е от Музея за изкуство и дизайн в Ню Йорк като част от ретроспектива, посветена на пънк културата.

Международният филмов фестивал Бургас се организира от „Eleven Twelve“ в партньорство с Община Бургас, Национален фонд Култура, Италиански културен институт, Посолството на Република Португалия в България, Посолството на Унгария в България, Посолството на Република Гърция, Посолството на Грузия в България, Португалски културен институт „Камойш“, Унгарски културен институт и др.

Информира Мерудия.инфо