18 ФИЛМА ЩЕ БЪДАТ ПОКАЗАНИ НА „СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ НА БРЕГА“

Февруари 27, 2019

Фестивалът ще се проведе от 14 до 22 март в общинско кино „АБ“ в сградата на ДТ „Адриана Будевска“. Успоредно с това публиката гласува след всеки филм по шестобалната система, а филмът с най-висока оценка ще вземе наградата на публиката „Сребриста чайка“.

Освен българските късометражни филми от конкурсната програма „Джеймисън“ в рамките на фестивала ще бъдат показани българските филми – „Живи комини“ (2018), „Прасето“ (2018), „Ирина“ (2018), „Áга“ (2018), „Миниатюра за пиано“ (2017) – вход свободен.

За втора година младежко жури ще гледа и оценява късометражните филми от програмата „Джеймисън“. Фаворитът ще получи Наградата на областния управител – грамота и златен плакет. Още един от късометражните филми ще получи награда на „Зонта Клуб“ – Бургас в размер на 1000 лв., той ще бъде обявен от журито с председател проф. Георги Дюлгеров. Наградата се връчва за втора година.

За първи път „София филм фест на брега“ организира киноклас, воден от режисьора Надежда Косева. Кинокласът ще се проведе в 3 етапа и ще предостави възможност на участниците да създадат своя интерпретация на епизоди от филма „Ирина“ на Надежда Косева, който ще бъде показан в първия етап на кинокласа.

Съобщи Тони Титянова