DОN’T WASTE, TASTE – първият български фестивал, който говори открито за проблемите с хранителния отпадък

Една трета от храната, отглеждана в световен мащаб, никога не се изяжда – това е срамна загуба на земя, вода и ресурси. Намаляването на хранителните отпадъци има огромен потенциал за намаляване на ресурсите, които използваме за производство на храната, която ядем. По-голяма ефективност ще спести храна за консумация от човека, ще спести финансов капитал и ще намали въздействието върху околната среда.

Мисията е да се информират гражданите на София относно проблемите на хранителното разхищение и последиците, които то създава за човека, икономиката и околната среда, както и да се дадат практични примери за  неговото намаляване на територията на София – от общинските регулации, през частния бизнес до гражданина и неговото лично домакинство.

В първото си издание DON’T WASTE, TASTE се провежда под формата на едномесечен фестивал на територията на София, включващ богата програма от събития – кулинарни, културни и социални, в които обменяме опит и решения за намаляването и оползотворяването на хранителния отпадък:  партньорство с над 30 ключови заведения в София, лекции, дискусии и обучения през целия месец, тематични кулинарни събития с гост-готвачи от България и света, музикални събития и развлекателна програма.

Информира Мерудия.инфо