Декември
10 четвъртък

Автори от 8 държави участват онлайн в Софийския литературен фестивал

чт, Декември 10, 2020 - нд, Декември 13, 2020
Онлайн

Описание

Софийският международен литературен фестивал (СМЛФ) ще се проведе и тази година, но поради наложилата се ситуация това ще се случи изцяло онлайн от 10 до 13 декември. Това издание, макар необичайно, дава възможност да се включат писатели и поети от България, Великобритания, Канада, Шотландия, Израел, Нидерландия, Финландия и Америка.

Гости на събитието ще бъдат британският писател и есеист от индийски произход Салман Рушди, Етгар Керет, финландската писателка Селя Ахава, Естер Херистен, Ешкол Нево, Крис Клийв, американският поет Джефри Янг, в международната програма – Капка Касабова, канадецът Жил Жобидон, спечелил Наградата на Петте континента на Франкофонията и други, съобщи пред Радио София програмният директор на СМЛФ Тодора Радева.

Смислова спойка на фестивала тази година ще бъде концентрирана в различните разкази за бъдещето, в идеята за започването на нов ред.

Значителна част от форматите на фестивала ще бъдат запазени. Така освен разговорите с чуждестранните писатели и срещите с българските автори, в програмата на фестивала остават Разговори за бъдещетоСофийски международен литературен фестивал представя и Поезия и музика.

Ще бъде представен и броят „Извънредната 2020“ на Академичното електронно списание за изкуства и култура „Пирон“, както и дейността на Културния център на СУ „Климент Охридски“.

В дискусиите за бъдещето ще участват и автори фантасти.

Срещите с българските писатели и поети ще бъдат обособени в три основни жанрови рамки: роман, поезия и разказ. В осмата година на фестивала авторите от България ще бъдат Антония Апостолова, Георги Господинов, Георги Тенев, Зорница Гъркова, Любов Кронева, Момчил Николов, Надежда Радулова, Русана Бърдарска, Яница Радева.

Светлозар Желев, Николай Грозни и Ксения Банович ще представят сборника „България за напреднали“.

Фестивалът ще се излъчва на живо.

Информира „Мерудия.инфо“ ООД

Още събития

Може би ще посетите