Ноември
17 събота

Айляк парад, Пловдив

сб, Ноември 17, 2018 - сб, Ноември 17, 2018
Парк Лаута, Пловдив, Пловдив

Описание

Уличният АЙЛЯК ПАРАД е уникално, артистично, празнично събитие за широка публика. Състоянието „айляк“, тази уникална житейска философия, ще бъде представена артистично чрез атрактивен парад в две издания – едно мини издание в квартал Тракия на 17 ноември 2018 г. и основният парад на 4 май 2019 г., на главната улица на град Пловдив.

Темата ще бъде разработена с хумор и въображение от над 350 участници с различна възраст и социален статус. Ще бъдат включени професионалисти и любители, водещи артисти с голям опит и желаещи за пръв път да се включат в такъв тип артистични дейности.

Дейностите за подготовка се реализират с няколко „творчески огнища“ – читалища и културни организации от различни райони на Пловдив, където се провеждат обученията и работите с участниците по групи. Международен екип (България – Англия – Италия) проектира и ръководи общата дейност и създаването на всичко необходимо (големи кукли, мобилни инсталации, костюми и пр.) и ще обедини всички в общ спектакъл.

Изборът на квартал Тракия като първа локация за провеждането на поредицата от дискусии не е случаен – именно в този район, в парк Лаута, на 17 ноември тази година ще бъде реализирана по-малко мащабна „демо“-версия на парада.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София