Септември
19 събота

Античен фестивал „Сердика е моят Рим“, София няма да се проведе

сб, Септември 19, 2020 - нд, Септември 20, 2020
Ларго, София, София

Описание

Със съжаление тазгодишното издание на фестивала „Сердика е моят Рим“ няма да се проведе.Независимо от отмяната на извънредното положение и частичното отпадане на ограничения, провеждането и финансирането на масови културни мероприятия остава под въпрос, а времето напредва. 
Античен фестивал „Сердика е моят Рим“ е единствен по рода си, посветен на древната история на София. Уникалното на това събитие е неговата пъстра и богата програма, която по един непринуден начин ще запознае зрителя с период, който е от изключително значение за родната и европейска антична история.
Събитието ще привлече вниманието на жителите и гостите на града към уникалните археологически обекти – Античен културно-комуникационен комплекс Сердика и Западна Порта, които са древните символи на столицата ни и свидетелство за принадлежността й към европейската история.

Дни след празника на София, реенактори от България и Европа ще върнат археологическия парк „Западна порта на Сердика“ обратно в IV век и ще демонстрират по увлекателен и образователен начин епизоди от бита и културата на римляните и варварските племена, населявали нашите земи през Късната античност. Второто издание на фестивала на античното наследство „Сердика е моят Рим“ продължава с мисията си да популяризира богатото културно-историческо наследство на столицата ни от времето на император Константин Велики.

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати