Септември
21 събота

Античен фестивал „Сердика е моят Рим“, София

сб, Септември 21, 2019 - нд, Септември 22, 2019
Ларго, София, София

Описание

Античен фестивал „Сердика е моят Рим“ е единствен по рода си, посветен на древната история на София. Уникалното на това събитие е неговата пъстра и богата програма, която по един непринуден начин ще запознае зрителя с период, който е от изключително значение за родната и европейска антична история.
ПСъбитието ще привлече вниманието на жителите и гостите на града към уникалните археологически обекти – Античен културно-комуникационен комплекс Сердика и Западна Порта, които са древните символи на столицата ни и свидетелство за принадлежността й към европейската история.
Сердика отново ще бъде Рим на 19. и 20. септември!
Дни след празника на София, реенактори от България и Европа ще върнат археологическия парк „Западна порта на Сердика“ в IV век и ще демонстрират по увлекателен и образователен начин епизоди от бита и културата на римляните и варварските племена, населявали тези земи през Късната античност.
Второто издание на фестивала на античното наследство „Сердика е моят Рим“ продължава с мисията си да популяризира богатото културно-историческо наследство на столицата ни от времето на император Константин Велики.

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати