Юли
14 петък

Балкански фестивал на изкуствата - Карнобат

пт, Юли 14, 2017 - нд, Юли 16, 2017
Град Карнобат, Карнобат

Описание

За четвърта поредна година град Карнобат става домакин на „Балкански фестивал на изкуствата”. Събитието ще стартира на 14 – ти  и ще приключи на 16 – ти юли 2017г., включвайки в себе си множество фолклорни танци и песни от България, Сърбия, Македония и Албания, сватбарски надсвирвания и разнообразни видове на съвременното изкуство.

Интересна и безспорно много вкусна ще бъде и празничната градска вечеря, която Ути Бъчваров ще подари на гостите на фестивала, а негов  „личен помощник” ще бъде впечатляващото и тежащо 2 тона, барбекю.

По обичай Балканската забава ще протече на две сцени – на централен площад „Трети март” и на сцената в Градския парк на града. Водещи на събитието ще бъдат Наско Михайлов, популярен от МелоТВМания и водещите на фолклорни предавания – Галя Асенова и Николай Чепишев.

Фестивалът ще бъде открит от кмета на град Карнобат – г-н Георги Димитров, който ще нагости с вкусна пита участниците в събитието,  а те от своя страна ще  се представят на сцената и ще изпълнят празнично хоро под надслов „Всички на хорото”.

balkanski festival

Във втория ден от мероприятието на площада ще се проведе  конкурс за надсвирване на сватбарски оркестри „С песните на Стайка Гьокова”, а в градския парк публиката ще посрещне международни брейк артисти за традиционния Карнобатъл 2017 и веднага след това  ще се наслади на откриването на „Карнобат Рок” с любимката на всички рокаджии – Милена Славова, която заедно със своя бенд и тепърва прохождащата ямболска група „Seconday” ще радват и повдигат настроението на макс.

Последният ден от фестивала също дава заявка за много настроение и емоции с oспорваното вокално състезание за избор на бийтбокс шампион в 11- тото издание на „The Official Bulgarian Beatbox Battle”.

Организатори на „Балкански фестивал на изкуствата – Карнобат” за поредна година са агенция „Прима”, благодарение на които публиката ще има възможността да се наслади на изпълненията на над 600 танцьори, артисти и певци от Балканите.

balkanski fest

За fest-bg.com: Николета Чапанова

 

Още събития

Може би ще посетите