Септември
30 сряда

Бардфест „Поетични струни“, Харманли

ср, Септември 30, 2020 -
Културен център, Харманли, Община Харманли

Описание

Харманли за пореден път в средата на октомври ще е домакин на най-стария бардфест в България – “Поетични струни”. На поредното издание на фестивала, което се провежда в града на Белоногата се събират поети с китари от страна. Българските бардове всяка есен се обединяват, за да изпеят новите си песни и да припомнят старите хитове в Културен център Харманли.

Срещата на поетите с китара датира от 1986 г. и четири години се провежда със съдействието на младежкия дом в града. След 1989 г. тя е неизменно в културния календар на Харманли и е под егидата на общината. От първото издание до края на своя житейски път творчески двигател на „Поетични струни“ е поетът и бард Гриша Трифонов.

Публиката в Харманли се е срещала с изпятата поезия на Недялко Йорданов, Михаил Белчев, Асен Масларски, Пламен Ставрев, Христо Карастоянов, Петър Стоянов, група „Джендема“, Асен Сираков, Маргарита Друмева, Светлана Комогорова – Комата, Красимир Йорданов, Митко Динев, Доротея Табакова, „Точка БГ“, Светлана Йонкова, Милена Очипалска, Геновева Цандева и много, много други изпълнители.

Харманли и тази година ще дадe възможност почитателите на изпятата поезия да се срещнат с едни от най-изявените представители на това изкуство.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Май 10, 2024
Пловдив