Август
22 сряда

Беглика фест 2018: Десет стъпки по пътя

ср, Август 22, 2018 - пн, Август 27, 2018
Язовир Голям Беглик

Описание

Който е бил на Беглика, я носи в очите и в сърцето. Беглика фест в една дума е Магия – във всичко, и най-вече в хората. Първата стъпка беше през 2008 година, когато се роди Беглика фест. В началото бяхме седем организации и няколко ентусиасти. Наричахме се „Министерството на Свободата”.
Всяка следваща стъпка беше учене в забавление – как да излъчваме, да попиваме, да пеем, да танцуваме, да осмисляме и да споделяме свободата и красотата.
Високи мощни ели, меки поляни за боси крака, хладни бляскави води и бреговете на Големия Беглик. Вечер – огньове и тъпани, голяма луна на черно одеяло, топли сладки приказки между непознати приятели, които се срещат веднъж годишно. Денем музиката цял ден не те пуска от танците с развети коси. И току-виж си пропуснал дискусиите, семинарите, йогата, театъра на импровизацията, танца на силата, а тишинавтите отдавна са заминали на своя остров.
Но дори и да лежиш на поляната в плен на магията и да наблюдаваш човешкия мравуняк, си обзет от щастието да си част от едно невероятно цяло. Само за 1, 2, 3, 4, 5 дни през последните 10 години. Пазиш си ги в сърцето цялата година, за да дочакаш следващата. Как да опишеш Беглика фест? С една дума: Магия. Това не се описва. То се преживява.
Пак по пълнолуние. Пак на язовир Голям Беглик.

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати