Юни
19 петък

Лечебно-вълшебен фестивал"Биле Фест", Бургас

пт, Юни 19, 2020 - нд, Юни 21, 2020
остров Света Анастасия, Бургас

Описание

На 19, 20 и 21 юни Община Бургас организира „Биле Фест“ на остров Света Анастасия. Лечебно-вълшебният фестивал и тази година ще се проведе заедно с инициативата „За едно по-чисто море“.

В ранните часове на 20 юни водолазите от клуб „Приятели на морето“ – Бургас ще почистят морското дъно около острова. По традиция те ще помогнат за изваждането на едри пресни миди, които всеки може да опита безплатно, изпечени на тенекия на брега.

Стопаните на острова ще ви предложат да се разхладите с наливна бира и домашно приготвена медена лимонада със свежи ментови листа. Непременно опитайте и лимитираната варка билкова бира! Тя е приготвена специално за „Биле Фест“ от бургаската крафт пивоварна „Металхед“, като са използвани растящи на острова билки.

В духа на Еньовден, Света Анастасия ще посрещне своите гости с фолклорни ритуали за здраве и плодородие. Билкови отвари ще забъркат специалисти от близо и далеч. Участниците в тазгодишното издание на фестивала ще представят собствено производство здравословни храни, домашни ястия, лечебни екстракти и мехлеми. Специално внимание в програмата е отделено на чудото на „Странджа“ – кримският чай. Посетителите ще могат да си закупят на острова свежи билки за разсад, красиви сувенири и бижута с билки и цветя, както и ризи с български шевици.

Специалното меню с използване на традиционни билки ще приготвят островните готвачи от ресторант „100 години назад“. Очаквайте още изненади! Скоро ще публикуваме подробна програма на „Биле Фест 2020“. За да го посетите, е нужна предварителна резервация на телефон 0882 004 124. Можете да я направите още днес.

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София