Май
27 четвъртък

БОТЕВИ ДНИ 2021

чт, Май 27, 2021 - ср, Юни 02, 2021
Ботев парк, гр. Козлодуй, Козлодуй

Описание

БОТЕВИ ДНИ 2021 е събитие за утвърждаване на историческата ценност на събитията от 27 май 1876 г. Целта на събитието е издигане на чувството за национално достойнство чрез запазване паметта за българите, изиграли роля в съхранението и поддържането на българския дух, в организирането на борбата за свобода и пробуждане на националното самосъзнание.Запазване на народните традиции и развитие на духовната култура чрез популяризиране на културното наследство и увеличаване интереса към културните обекти и събития в община Козлодуй. Оригинални и новаторски подходи при създаването на културни продукти в съответствие със стратегическите приоритети на Община Козлодуй.

 • 27 май
  Ден, посветен на героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета. Възпоменателен митинг-заря проверка по случай 145 години от слизането на Ботевата чета на Козлодуйски бряг. Празнична програма, техническа конференция на участниците в похода, посещение на кораба „Радецки” от официалните гости.
 • 28 май
  Начало на 75-ия Национален туристически поход „Козлодуй – Околчица” и беседа. 145 години от преминаването на Ботевата чета през с. Бутан.
 • 30 май
  Ден на град Козлодуй. Празнична програма по повод ден на град Козлодуй. Тържествено заседание на ОбС за обявяване на почетни граждани. Тържествена церемония по връчване на плакети по повод златни, диамантени и платинени сватби на семейства от община Козлодуй.
 • 2 юни
  Поклонение и минута мълчание. Поднасяне на венци и цветя.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

 

 

 

Още събития

Може би ще посетите